Kokosrodklumper forlænger plantesæsonen

En projektplanlægning kan være nok så god, men hvis vejret er dårligt eller andre uforudsete omstændigheder giver forsinkelser, så kan træerne nogle gange ikke plantes før knopperne springer ud. Plantesæsonen kan forlænges ved at bruge kokosrodklumper.

Plant hele året rundt
Kokosrodklumpsmetoden blev udviklet for nogle år siden. Træerne graves op lige før slutningen af plantesæsonen, og derefter vikles der en måtte, som består af to lag kokosfiber med biologisk nedbrydelig plast imellem, om rodklumpen. Træerne sættes derefter midlertidigt på kokosmarken, hvor de forsynes med vand og næring via et drypsystem. De fine hårrøder har således mulighed for at vokse videre i de inderste kokosfibre. Metoden har den fordel i forhold til for eksempel “springring”, at træerne ikke først skal rodfæste sig igennem mediet, da der jo allerede findes en kompakt rodklump. Træerne kan således plantes når som helst, og på den måde kan forsinkelsen (og den finansielle skade!) begrænses.

Træerne kan forsynes med en kokosrodklump ved anmodning. Kontakt salgsteamet i god tid.
Træerne kan højst stå to år på kokosmarken uden at kvaliteten forringes. Selve plantningen er let og afviger ikke meget fra plantning med net-rodklump. Klik her for plantevejledninger.

kokoskluiten-1

Vent et øjeblik