Om 2. udgave

van-den-berk-on-trees-web-2

Anden udgave endnu mere komplet
Anden udgave af bogen ‘Van den Berk on Trees‘ udkom i slutningen af januar 2015. Den er en fortsættelse af den succesfulde første udgave fra 2002, som umiddelbart efter lanceringen fik status som betydningsfuldt opslagsværk. Denne anden udgave er fuldstændigt revideret og fornyet. Bogen er blevet udvidet med 383 nye sorter og kultivarer, og hver enkelt beskrivelse illustreres af flotte farvebilleder. Grundlaget for bogen, som beskriver hele 1101 sorter og kultivarer, blev skabt af de to tidligere direktører Jan og Paulus van den Berk. Produktionschef Cees van Casteren, som har være ansat hos Van den Berk Træplanteskoler i Holland i over 40 år, har stået for suppleringerne til sortimentet.

Biodiversitet
Nye kultivarer, som har vist sig velegnede, er føjet til sortimentet, og det samme gælder mange andre kultivarer, som ikke er så kendte og anvendte endnu. Disse kultivarer er taget med på grund af deres særlige egenskaber. De er desuden en af bogens stærke sider, fordi viden om ukendte sorter og kultivarer kan bidrage til originale planteplaner og øget biodiversitet. Dette sidste er noget, som firmaet fokuserer meget på. Ifølge administrerende direktør Pieter van den Berk er “Biodiversitet er et must”. “Det gør os mindre sårbare over for sygdomme og plager og er til stor gavn for fugle og insektlivet”. Det er en af årsagerne til udgivelsen af denne bog, hvor der i øvrigt også er udeladt en del kultivarer, fordi de stort set ikke plantes længere og ofte er blevet erstattet af bedre kultivarer.

 berkblad   Uddrag 'Van den Berk on Trees'

 

Praktisk information
Ud over at det beskrevne assortiment er blevet revideret og udvidet, er der i anden udgave også nogle nye kapitler med praktisk information. Der gives også tips og vejledning i valg af sorter, indretning af voksestederne og, hvordan store træer skal læsses af og plantes. Der er også omfattende beskrivelser af fremtids- nektartræer.

Brugergrupper
Denne anden udgave på 1032 sider indeholder over 1700 fotos fra et utal af fotografer fra forskellige lande. Takket være nye symboler og et avanceret søgesystem kan brugerne hurtigt og nemt udvælge de rette træer til deres planer. Den henvender sig til landskabsarkitekter, (kommunalt ansatte) gartnere, havedesignere og i øvrigt mennesker overalt i Europa, der holder af træer, og den udgives igen på hollandsk, engelsk, tysk og fransk.

Værdifuldt opslagsværk
Det alsidige og kreative bureau 'Scherpontwerp' har stået for den friske, moderne formgivning. Efterfølgende er bogen blevet trykt hos et af Hollands bedste trykkerier. Lecturis Trykkeri i Eindhoven er kendt for sine yderst smagfulde kunstudgivelser og fornemme farvetryk. Alt dette i forening har resulteret i et opslagsværk af ypperste kvalitet, som kan bruges i rigtig mange år fremover.

Referencer
Tony Kirkham, der er direktør for de verdensberømte Kew Royal Botanic Gardens, har skrevet en introduktion til bogen, og som han siger, vil den få en fast plads i hans bogreol ved siden af den første udgave. Også Harry van Trier, en kendt flamsk grøn forfatter og lærer, fik en forsmag på bogen, og han glæder sig meget til denne anden udgave. Han har allerede gjort plads til den i bogreolen, og han skrev blandt andet følgende: “Denne anden udgave af “Van den Berk on Trees” er mere end et supplement til den første udgave. Det er en ny bog, som hurtigt vil blive et yndet opslagsværk for alle, der holder af træer. Informationen i ord, symboler og billeder er blevet mere omfattende og fokuserer mere på vores klima. Som noget nyt er der indledende artikler, som jeg har læst med stor fornøjelse, og som vil blive til stor hjælp ved udfærdigelse af beplantningsjournaler. Eksempelvis er der et omfattende afsnit om, hvordan og hvorfor man skal vælge bestemte sorter. Betydningen af den rette forberedelse af jorden bliver også behandlet. Og hvordan læsser man sådanne store træer af, når man har modtaget dem? Hvordan planter og plejer man dem? Problemer, som mange liebhavere har med at gøre, og som der kun sjældent gives ordentlige svar på i den eksisterende litteratur. Disse supplementer gør, at den nye udgave er endnu mere værdifuld end den første”.

Fakta om bogen:
·         1032 sider
·         1101 sorter og kultivarer med beskrivelse og foto.
·         383 nye sorter og kultivarer i forhold til den første udgave.
·         1700 fotos fra et stort antal fotografer.
·         5 nye symboler; kultivar uden frugt, spiselige frugter, finnede blade, stedsegrøn, nektartræ
·         Nye kapitler om valg af sort, indretning af voksested, aflæsning af store træer, plantning og pleje,
      nektartræer, fremtidstræer.
·         Inklusive vinterhårdførszone pr. træ og vinterhårdførskort over Europa og Nordamerika.
·         Sortimentsansvarlig: Cees van Casteren
·         Dendrologisk redaktion: Ronald Houtman
·         Ansvarshavende redaktion: Johan van den Berk og Anneke de Jong
·         Bemærkelsesværdig formgivning, der ligner en fortovsflise
·         Størrelse 22 x 22 cm, 7,3 cm tyk, 3,1 kg tung.
·         Pris € 75,00 ekskl. forsendelse.
·         Kan bestilles på vdberk.dk

Vent et øjeblik